top of page

Mental trening

Har du prøvd å endre sider ved livsstilen uten å lykkes? Vet du hva du bør gjøre, men ender likevel opp med ikke å gjøre det? Da kan det hende du ikke vet hva du trenger å føle - for å være i stand til å gjøre det du vet du bør gjøre. 

Har du en drøm? Er det noe du innimellom tar deg selv i å tenke på som du virkelig ønsker deg? Er denne tanken repeterende selv om du skyver den til side? Skyver du den til side fordi du ikke aner hvordan du skal få det til? Vet du hva; du trenger ikke vite hvordan. Det du trenger er å vite HVA du ønsker deg og HVORFOR. 

 

Å endre inngrodde vaner vi har både i tanker og handling er fullt mulig med effektive mentale teknikker. Vi mennesker har en bevisst og en underbevisst del i hodet vårt. Visste du at det går an å påvirke underbevisstheten selv om vi ikke er klar over alt som er lagret der? Måten vi kan gjøre det på, er å tenke med den bevisste delen av hodet vårt på noe vi er sterkt følelsesmessig involvert i. Den underbevisste delen tar dette opp i seg. Ikke bare tar den det opp i seg; den vet ikke at det vi føler er satt i gang av tankene våre. Underbevisstheten tror det vi tenker på skjer i virkeligheten. Derfor bør vi velge med omhu hvilke tanker vi vil tenke. 

Kunne du tenke deg å trene på å styre tankene dine? Er du nysgjerrig på hva du kan få til hvis du blir sterkere i hodet? Hva er din drøm? 

Natur som reflekterer over krystallglass

Hva er livsstil?

Handler livsstil om hvorvidt vi er i aktivitet minst 30 minutter om dagen eller om vi har spist 5 stk frukt eller grønt? Handler livsstil om noe regelmessig? Hva med søvn? Eller måten vi tenker på? Stress? Ligger livsstil rett og slett i hodet? Kanskje vanene vi har både i handlinger og tanke utgjør livsstilen vår?

Bevegelse

Vi mennesker er skapt for et liv i bevegelse. Den overbevisningen festet seg tidlig i meg. Vel og merke med motsatt formulering: Vi mennesker er ikke skapt for å sitte stille. Etter å ha følt på overbevisningen en stund, ville jeg fjerne ordet «ikke». Jeg ville fokusere på hva jeg mener vi er skapt for heller enn hva vi ikke er skapt for. DU er skapt for bevegelse; fysisk og psykisk. Mitt valg av utdannelse og yrke baserte seg på denne overbevisningen. Gjennom å bevege kroppen, beveger vi både sinnet og bevisstheten. Det er gjennom kroppen vi lærer.

Hva vil du lære mens du lever?

Kvinne som går i skogen
Søt katt

Hvile

Når hviler du? Kanskje det er når du er på trening at du hviler?

... når er du aktiv? Kanskje det er mens du sover at du er som mest aktiv? ... Jeg lar det bli med det og håper spørsmålene etterlater en en litt plagsom stillhet DU bare MÅ fylle med undring... 

Mat

Uten mat og drikke duger helten ikke. De gamle ordtakene er ofte gode. En noe nyere variant er å kalle mat for drivstoff og menneskekroppen et maskineri. Jeg mener denne metaforen er en sterk overvurdering av maskiner. Menneskekroppen er fantastisk. Ett næringsstoff ikke nok. Vi trenger flere. Men: Det trenger ikke gjøres komplisert. Vi trenger ikke innta det samme som naboen. Vi kan spise mer variert enn nesten alle andre arter på kloden. Senk skuldrene! Vit at hvis DU spiser variert en passelig mengde mat, så gjør kroppen resten.

Smoothie Bowl
bottom of page